gevel advies nederland scheur gevel scheuren scheurherstel ankers verzakking oorzaak probleem kapotte gevel voordelig

Scheuren in uw gevel

Scheuren in de gevel kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. 

Denk bijvoorbeeld aan een verzakking van de fundering, of het verroesten van de ankers in uw gevel. Om een scheur op een goede en juiste wijze te herstellen is het van belang om de oorzaak te herleiden. Indien u dit niet doet, kan het zijn dat de scheuren in uw gevel terugkeren. 

Onze adviseurs kunnen nagaan wat de problemen zijn, waardoor de scheuren worden veroorzaakt. Ook kunnen wij voor u nagaan of hoe de scheuren te herstellen zijn. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van ankers in uw gevel. Zo kunt u weer lang genieten van uw gevel. 

Veel voorkomende oorzaken van scheuren zijn:

  • Verroeste gevelankers;
  • Constructieproblemen, zoals verzakking vanuit de fundering;
  • Een te hoge belasting boven een raam;
  • te weinig of geen ruimte voor het uitzetten en/of krimpen van metselwerk;
  • trekspanning;
  • Droogte. 

Onze adviseurs

Wij zijn door onze ruime ervaring een expert op het  vakgebied. Samen met ons team beschikken wij over ruim 40 jaar ervaring. Wij hebben de werkzaamheden altijd zelf uitgevoerd. Hierdoor hebben wij een goede kijk op de gehele situatie. Wij zijn door onze ervaring ook bekend met de markt. Het komt helaas te vaak voor dat u als particulier niet goed weet welk advies juist is. 

Wij bieden u met onze service de mogelijkheid om goed voorbereid het gesprek met de aannemer aan te gaan. U heeft in een rapport overzichtelijk de uit te voeren werkzaamheden, met daarbij de marktconforme tarieven staan (hier kunnen geen rechten aan worden ontleend). 

Het geeft u net dat stukje zekerheid, en het voorkomt soms een hoop ongemakken tijdens de werkzaamheden aan uw woning.