gevel advies adviseur nederland vochtplekken vocht gevel vochtdoorslag slecht lood lekkage dak renovatie schade metselwerk

Vochtproblemen in uw woning

Ontstaan er vlekken op uw muur of gevel door vocht, en kunt u niet herleiden wat de oorzaak is? Wij kunnen u hiermee verder helpen. Vaak is bij het ontdekken van een vochtplek duidelijk om vast te stellen of dit ontstaat door een leiding lekkage. Als dit niet het geval is, wordt het vaststellen van de oorzaak veelal lastiger. Onze adviseurs kunnen met u samen nagaan wat de oorzaak is van de vochtdoorslag. Ook kunnen wij meten of uw gevel nog voldoende vochtafstotend is. Om na te gaan of  een behandeling hiervoor noodzakelijk is. Gevels welke te lang vochtig zijn, trekken meer vuil aan. Tevens kan dit op den duur problemen veroorzaken aan uw voegwerk of metselwerk. 

Onze adviseur kijkt uiteraard ook met u samen naar de oplossing. Wij rapporteren al onze bevindingen in een duidelijk en overzichtelijk rapport aan u. 

Op basis van ons rapport kunt u makkelijk, snel en eenvoudig communiceren met uw aannemer over de uit te voeren werkzaamheden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. En is voor u duidelijk waar u rekening mee dient te houden tijdens de uit te voeren werkzaamheden. 

Veel voorkomende oorzaken van vochtdoorslag zijn:

  • Poreuze voegen;
  • Slecht metselwerk;
  • Oorzaken vanuit uw dakconstructie, zoals losliggend lood of dakpannen;
  • Geen of afdoende behandeling van de gevel met vochtwerend middel;
  • Situatie van de ligging van de gevel ten opzichte van de weersinvloeden (neerslag en windrichting);
  • Optrekkend vocht.

Onze adviseurs

Wij zijn door onze ruime ervaring een expert op het  vakgebied. Samen met ons team beschikken wij over ruim 40 jaar ervaring. Wij hebben de werkzaamheden altijd zelf uitgevoerd. Hierdoor hebben wij een goede kijk op de gehele situatie. Wij zijn door onze ervaring ook bekend met de markt. Het komt helaas te vaak voor dat u als particulier niet goed weet welk advies juist is. 

Wij bieden u met onze service de mogelijkheid om u goed voorbereid het gesprek met de aannemer aan te gaan. U heeft in een rapport overzichtelijk de uit te voeren werkzaamheden, met daarbij de marktconforme tarieven staan (hier kunnen geen rechten aan worden ontleend). 

Het geeft u net dat stukje zekerheid, en het voorkomt soms een hoop ongemakken tijdens de werkzaamheden aan uw woning.