gevel advies adviseur nederland vochtplekken vocht gevel vochtdoorslag slecht lood lekkage dak renovatie schade metselwerk

Vochtproblemen in uw woning

Staan er onverklaarbare vlekken op uw muur of gevel als gevolg van vocht, en worstelt u om de bron te identificeren? We staan voor u klaar om u te assisteren. Bij het ontdekken van vochtplekken is het vaak nog redelijk eenvoudig om te bepalen of een lekkende leiding de oorzaak is. Maar als dat niet het geval is, wordt het achterhalen van de werkelijke oorzaak een stuk lastiger. Onze adviseurs hebben de expertise om samen met u te achterhalen wat de bron van vochtdoorslag is. We kunnen ook metingen uitvoeren om vast te stellen of uw gevel nog voldoende vochtafstotend is, en of een behandeling nodig is. Gevels die te lang vochtig zijn, trekken namelijk meer vuil aan en kunnen op termijn schade veroorzaken aan voegwerk en metselwerk.

Onze adviseur werkt samen met u aan een oplossing. Al onze bevindingen worden gedetailleerd en overzichtelijk gerapporteerd, zodat u een helder inzicht krijgt in de situatie.

Gebaseerd op ons rapport kunt u naadloos communiceren met uw aannemer over de geplande werkzaamheden. Dit voorkomt verrassingen en stelt u in staat om goed voorbereid te zijn op wat komen gaat. Bij Geveladvies Midden Nederland begrijpen we dat informatie macht is, en we willen u graag voorzien van de kennis die u nodig heeft om weloverwogen beslissingen te nemen over het onderhoud en de toekomst van uw woning. Neem vandaag nog contact met ons op om uw vochtproblemen aan te pakken en een duidelijk plan te creëren voor de toekomstige werkzaamheden.

Veel voorkomende oorzaken van vochtdoorslag zijn:

Veelvoorkomende oorzaken van vochtdoorslag kunnen divers zijn en variëren van poreuze voegen tot problemen in uw dakconstructie. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste factoren die kunnen bijdragen aan vochtdoorslag:

  • Poreuze voegen: Voegen die door de jaren heen poreus zijn geworden, kunnen vocht absorberen en doorlaten naar de binnenkant van uw muren.


  • Slecht metselwerk: Gebrekkig uitgevoerd metselwerk kan scheuren en gaten vertonen, wat vochtdoorslag mogelijk maakt.


  • Dakgerelateerde oorzaken: Problemen in uw dakconstructie, zoals losliggend lood of beschadigde dakpannen, kunnen water infiltreren en zich verspreiden naar lagere delen van uw gevel.


  • Onvoldoende behandeling met vochtwerende middelen: Als uw gevel niet adequaat is behandeld met vochtwerende producten, kan vocht gemakkelijker binnendringen.


  • Ligging ten opzichte van weersinvloeden: De ligging van uw gevel ten opzichte van de overheersende windrichting en neerslag kan van invloed zijn op de mate van vochtdoorslag.


  • Optrekkend vocht: Grondwater dat via de fundering omhoog trekt, kan vochtdoorslag veroorzaken in lagere delen van uw muren.


Bij Geveladvies Midden Nederland begrijpen we dat vochtdoorslag een serieus probleem kan zijn dat aanzienlijke schade kan veroorzaken aan uw woning. Onze ervaren adviseurs kunnen de oorzaak van uw vochtproblemen nauwkeurig vaststellen en u helpen bij het vinden van passende oplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gedegen analyse van uw situatie en een doeltreffend plan van aanpak.

Onze adviseurs

Met meer dan 40 jaar ervaring in het vakgebied, mogen wij met trots zeggen dat wij ware experts zijn op het gebied van gevelrenovatie en -onderhoud. Onze toegewijde teamleden hebben gedurende al die jaren de werkzaamheden altijd zelf uitgevoerd, waardoor we niet alleen een schat aan ervaring hebben opgebouwd, maar ook een diepgaand inzicht hebben gekregen in het volledige spectrum van situaties die zich kunnen voordoen.

Onze jarenlange ervaring heeft ons niet alleen vertrouwd gemaakt met alle aspecten van ons vak, maar heeft ons ook een scherp inzicht gegeven in de markt en de uitdagingen waar particulieren vaak voor staan. We begrijpen dat het voor u als particulier niet altijd eenvoudig is om het juiste advies te vinden te midden van een zee van informatie.

Bij Geveladvies Midden Nederland willen we u de kracht van ervaring en kennis bieden, verpakt in een praktische service. Ons rapport biedt u een overzicht van de voorgestelde werkzaamheden, inclusief marktconforme tarieven (let op: hieraan kunnen geen rechten worden ontleend). Dit rapport geeft u niet alleen vertrouwen, maar helpt u ook om goed voorbereid het gesprek met uw aannemer aan te gaan.

Onze missie is om u gemoedsrust te bieden en ongemakken tijdens de werkzaamheden aan uw woning te minimaliseren. Met ons rapport in de hand kunt u met vertrouwen beslissingen nemen en samen met uw aannemer werken aan een prachtige en duurzame gevel. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze ervaring uw gids kan zijn tijdens uw gevelrenovatie en -onderhoudstraject.